dziękuję za wypowiedzi, problem w tym że przy dalszych trasach siedzenie na fotelu jest męczące, owszem postoje rozwiazują w jakimś stopniu problem. Ale proszę również o wypowiedzi o do dodatkowych matach niekoniecznie masujących (bo o tych już trochę wiemy na forum z wypowiedzi), niestety problem związany z ergonomią siedzenia jest bardzo ważny a często pomijany przez kierowców i bagatelizowany, pozdrawiam
mata masująca grzejaca
Zwiń
X
-
Jeżeli dużo jeżdzisz zainwestuj w podkladke pod odcinek lędzwiowy bo wykończysz kręgosłup na 100% -to kwestia tylko czasu. Takie podkładki są od 40zł do ponad 200zł.Żadna mata nie zastąpi Ci przerwy i poprzeciągania sie na boki. Stań nawet na 2 minuty kilka ćwiczeń i dalej jazda.Kiedyś sam potrafiłem przejechać 800km i przerwe robiłem dopiero na stacji jak rezerwa sie zapaliła.To jest głupota.
Teraz zawsze robie przerwy i wcale nie czuje ,ze trace wiecej czasu w trasie.
Te maty to taki "gadzet" moim zdaniem.|Ale w autach klasy premium ten dodatek też wcale nie działa jak zbawienie.
Masuje i grzeje moim zdaniem warto kupić.
Komentarz
-
-
Maty, o których piszecie moim skromnym zdaniem są raczej gadżetem, chyba że brać pod uwagę tylko aspekt ogrzewania, bo masaż nawet 10 silniczków rodem z tel. komórkowych, które notabene mogą rozgrzewać masowanego z powodu pracy jaką wykonują należy traktować, jako efekt uboczny
Przetestowałem wiele mat, bo szukałem prezentu dla rodziców i jedyne które według mnie spełniają swoją funkcję to maty Shiatsu, gdzie masaż realizowany jest poprzez wędrujące dół – góra - dół i jednocześnie obracające się rolki, umieszczone symetrycznie względem osi kręgosłupa w jej oparciu. Dodatkowo mają zainstalowane promienniki podczerwieni. Koszt ok 315 (najtańsze), albo te znane z marketów HoMedics, czy jakoś tak od 350 w górę. 10 minut masażu naprawdę odpręża, a zainstalowane w silniczki w dolnej części (takie jak w opisywanych matach) zawsze deaktywowałem, bo powodowały irytację. Wady? Poza ceną... jazda z dodatkową matą, mimo specjalnych pasów do przymocowania z tyłu fotelu wymaga przyzwyczajenia.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
Komentarz